Succesvolle, briljante en creatieve mensen dragen eigenzinnige sokken

Crazy. Creative. Successful. 

Met deze drie woorden duiden de onderzoekers van het Journal of Consumer Research de dragers van eigenzinnige sokken. De studie laat zien dat dragers van uitgesproken sokken worden gezien als intelligent, zelfverzekerd, eigenzinnig, creatief, inspirerend en levenslustig. 

Sokken moeten matchen met je persoonlijkheid
Originele sokken-dragers worden gezien als briljant, creatief én succesvol. Wie wil dat nu niet? Maar pas op, het is niet voor iedereen weggelegd! De sokken moeten niet alleen matchen met je persoonlijkheid maar ook met je outfit. Maar draag je eenmaal sokken die bij jou horen dan sta je sterk. 

Uitgesproken sokken geven een hogere status
‘Mensen die anders durven te zijn, komen sterker over dan mensen die ergens bij proberen te horen,’ aldus onderzoekers Silvia Bellezza Francesca Gino en Anat Keinan van de Harvard University. Als het eruitziet alsof iemand heeft nagedacht over zijn sokkeuze, wordt diegene dus geassocieerd met een hogere status en sterkere competenties. Hij zegt als het ware ‘Ik ben niet bang’ en ‘Ik ben niet de buurjongen.’ Sterker nog; je eigenzinnige sokken zeggen ‘Als ik het voor elkaar wil krijgen, krijg ik het voor elkaar!’

Effio’s zijn ook terug te vinden in de OK.

Sokken beïnvloeden je cognitieve processen
Dr. Adam Galinsky, sociaal psycholoog aan de Northwestern University, deed een onderzoek dat aantoonde dat de kleding die we dragen van invloed is op hoe we denken, voelen en wat we doen. Hij ontdekte dat onze cognitieve processen, perceptie en beoordelingsvermogen sterk worden beïnvloed door onze kledingkeuze. Dit geldt niet alleen voor je kleding maar ook – jawel – voor je sokken. Ofwel; op goede sokken sta je simpelweg steviger!

Mind your socks! 
Hier het Effio top 4 lijstje ‘crazy, creative, successful’ mannen die hun sokken laten spreken:

1. De Canadese premier Justin Trudeau is een uitgesproken sokkenliefhebber. Naar de smaak van Effio niet altijd even stijlvol maar wel karakteristiek en zijn handelsmerk. 

2. Technologieondernemers uit Silicon Valley die in een stuk van de New York Times te zien waren, gebruikten hun voeten om te laten zien dat ze machtsspelers waren. Bijna allemaal droegen ze buitensporige, flamboyante, gekleurde en gedessineerde sokken. 

3. Natuurlijk mag in dit rijtje Mr. Effio (Joost van Beek) niet ontbreken. Founding father Effio en nu wereldverbeteraar! 

Joost-van-Beek-op-Effio-sokken

4. Tv-presentator en oud-JOVD-voorzitter Splinter Chabot is door Esquire uitgeroepen tot best geklede man van 2019. Een man die louter uitgesproken sokken draagt! 

En natuurlijk alle Effio dragers zoals deze chirurg aan het werk. Heb jij nog tips voor ons rijtje ‘crazy, creative,successful’ mannen die hun sokken laten spreken? Heb jijzelf nog een toffe foto. Laat het ons weten via de socials of info@effio.eu.