Effio werkt aan duurzaamheid

Effio wil de beste en mooiste sokken van de wereld maken. De ‘beste sokken’ betekent natuurlijk dat we dit ook zo duurzaam mogelijk willen doen. Met duurzaamheid zijn we dan ook op verschillende fronten bezig.

Geen wegwerpmode

Het belangrijkste: Effio maak geen wegwerpmode. No fast fashion! Door het gebruik van alleen de beste en sterkste materialen gaan Effio sokken zeer lang mee. De meeste sokken zijn gemaakt van zeer sterk en exclusief Mercerized cotton of High Quality Soft cotton.

 


Goede arbeidsomstandigheden

Onze fabriek staat in Italië: een familiebedrijf met circa 30 personeelsleden. Hier wordt in goede werkomstandigheden (lunch van 12.00- 14.00 uur) met passie gewerkt aan het maken van alleen de ‘beste sokken van de wereld’. Wij bezoeken jaarlijks het sokkenhuis van Signore Bertoletti.

De garen zijn vrij van schadelijke toxines

Alle Egyptisch katoengarens worden in Italië geverfd en zijn vrij van schadelijke toxines. Al onze garens hebben het Oeko-Tex Standard 100 certificaat. Dit is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen.


Beperkte transportafstanden

Met de productie in Italië zijn de vervoersafstanden beperkt. We proberen onze orders ook bewust zo goed mogelijk te combineren zodat er zo weinig mogelijk kilometers worden gemaakt.

effio-produceert-duurzaam