Effio Sokken als Relatiegeschenk!

Op zoek naar een uniek en stijlvol relatiegeschenk om uw waardering te tonen aan uw medewerkers, klanten of zakenrelaties? Zoek niet verder!
Effio sokken zijn het perfecte cadeau om te geven, met name onze populaire Warming Stripes collectie.

Met Effio sokken geeft u niet zomaar een paar sokken, maar een uniek stukje vakmanschap en stijl. Onze sokken zijn ontworpen met oog voor detail en gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze niet alleen comfortabel zijn om te dragen, maar ook langdurig plezier bieden.

De Warming Stripes collectie is een bijzondere serie sokken die niet alleen warmte aan de voeten brengt, maar ook een verhaal dat een vleugje kleur toevoegt aan elke outfit. Met hun unieke strependesign zijn deze sokken een echte eyecatcher en laten ze een blijvende indruk achter.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om uw relatiegeschenk een persoonlijk tintje te geven door het toevoegen van een extra label met uw bedrijfslogo of een speciale boodschap.

Geef uw waardering op een unieke en gedenkwaardige manier met Effio sokken.
Neem vandaag nog contact met ons op om uw bestelling te plaatsen of voor meer informatie over onze relatiegeschenken.
En goed nieuws: bij afname van meer dan 30 paar Warming Stripes hanteren we aangepaste prijzen!

Effio Warming Stripes Sokken

Sokken die klimaatopwarming in één oogopslag zichtbaar maken.

De Warming Stripes Socks maken klimaatopwarming in één oogopslag zichtbaar. De serie omvat meerdere kleurstellingen die refereren aan de Opwarming, Neerslagpatronen, Bodemleven, Biodiversiteit, CO2 uitstoot en Zonneschijn. Het streeppatroon is gebaseerd op de kleurcodes van klimaatwetenschapper Ed Hawkins: #ShowYourStripes! Effio brengt de Warming Stripes niet alleen omdat de kleurcodes visueel prachtig zijn (stijlvol!) maar ook om bij te dragen aan de bewustwording van klimaatverandering.

Bestel jouw Warming Stripes sokken

Kleurcodes van klimaatwetenschapper Ed Hawkins

warming-stripes-jaartemperaturen NL
warming-stripes-jaartemperaturen Globe

De relatie tussen de kleuren van blauw tot rood en de gemiddelde jaartemperatuur in Nederland zijn door Karin van der Wiel van het KNMI verhelderend weergegeven. Op de kleurenbalk onder de grafiek zie je de gehanteerde kleurcodes. Het koudste jaar was 1963 met een gemiddelde jaartemperatuur van 7,8 graden Celsius: diepblauw. Het warmste jaar was 2014 met 11,7 graden Celsius: dieprood.

Kleurcodes op Effio sokken

Effio heeft dankbaar gebruik gemaakt van de kleurcodes van Ed Hawkins en vertaald naar een sokkenpatroon. Zo ontstonden twee blauw-rood gestreepte sokken. De Warming Stripes ‘Globe’ geeft de wereldwijde temperatuurvariaties weer en de Warming Stripes ‘Netherlands’ de temperatuurvariaties in Nederland. Zo vertellen je sokken een verhaal: de temperatuurstijging op aarde.

Voor Nederland zijn er geen metingen beschikbaar over de periode 1850-1901. Dat is de reden dat in het ontwerp de voet in de NL versie effen is. Omdat dit qua design minder fraai is, zijn in de voet van de NL sok de wereldwijde metingen 1850-1901 opgenomen.

Meer over de ‘warming stripes’ van Ed Hawkins vind je op zijn weblog Climate Lab Book. Op showyourstripes.info kun je warming stripes voor landen over de hele wereld downloaden.

Effio voegt kleurstellingen toe

Effio heeft de kleurcodes van Ed Hawkins gebruikt om ook nieuwe kleurcodes te ontwikkelen. De nieuwe kleurcodes vertellen iets over klimaatgerelateerde issues in Nederland: neerslagpatronen, bodemleven, biodiversiteit en CO2 uitstoot. We weten natuurlijk dat de relaties tussen deze issues en temperatuurmetingen niet één op één samenhangen. We weten ook dat er wel degelijk een samenhang is en dat het verhaal van de Warming Stripes voor zich spreekt.

Complete-effio-warming-stripes-sokken-serie

Duurzaamheid

Wear socks that matter! Effio vertelt graag een verhaal met haar sokken. Niet zomaar een streep, ruit of lollig design. Met de Warming Stripes wil Effio bijdragen aan bewustwording van de klimaatverandering. Effio is zich ook bewust van de impact van de kledingindustrie (en dus sokken) op het milieu en probeert daarom ook zo duurzaam mogelijk te handelen. Wij maken dan ook geen fast fashion. De Warming Stripes zijn gemaakt van sterk en kleurvast Mercerized Cotton en gaan daarom zeer lang mee. Alle garens zijn vrij van schadelijke toxines, verpakking recyclebaar en made in Italy.

Promotiemateriaal / Downloads

Voor communicatiedoeleinden en ter ondersteuning van onze verkooppunten is er divers promotiemateriaal beschikbaar. Teksten, video’s, animaties, productfotografie en campagnefotografie van de Warming Stripes worden automatisch gedownload via de onderstaande button.