Effio sokken, nog steeds gewoon thuisbezorgd

Veertien dagen weg
Nederland is veranderd
De vogels zingen

(Haiku by Effio)

We leven in een bizarre werkelijkheid. Nu het Coronavirus Nederland en de Wereld teistert, beseffen wij als mensen dat we kwetsbaar zijn. De maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus raken ons allen. Thuiswerken, thuis onderwijs geven, onzekerheid over je baan, zorgen over je bedrijf, zorgen om je familie en naasten. Hoe lang gaat dit nog duren? Luister:

De vogels zingen

Effio steunt haar retailers
De zorgen in de kleding- en schoenenbranche zijn ook groot. De omzetten zijn dramatisch gedaald. En dat net nadat de winkeliers de zomercollectie hebben ingekocht. Dat gaat Effio aan het hart omdat het ook ónze winkeliers zijn met wie we vaak al jaren samenwerken. Ook veel toeleveranciers aan de modewinkels (zoals Effio) worden hard geraakt: ook zij hebben grote voorraden zomercollectie geproduceerd. Maar we horen ook.

De vogels zingen

effio sock italian made
De Effio productie in Milaan ligt momenteel stil

Voor iedereen: sterkte!
Wij hopen natuurlijk dat de crisis snel enigszins onder controle komt en dat het aantal slachtoffers beperkt blijft. En we hopen dat Effio, onze winkelnetwerk en al onze fans (en alle anderen!) deze crisis uiteindelijk goed doorstaan. Het is ook mooi om te zien dat er veel solidariteit is in de maatschappij en zeker ook in de schoenen- en kledingbranche. Ook wij zullen ons steentje bijdragen.

Wij wensen iedereen dan ook alle sterkte toe!

Intussen bij Effio
Bij Effio zijn we gelukkig nog gezond. Dat is het eerste wat telt. Ook kunnen wij nog sokken pakken en versturen. Mooie sokken zat! Maar de gevolgen van de Coronamaatregelen gaan ook aan Effio niet voorbij. De omzet is gedaald en onze sokkenfabriek in Milaan is gesloten. Gelukkig zijn onze Italiaanse vrienden, die we begin februari  bezochten, nog gezond. Maar de sluiting van de fabriek betekent dat de ontwikkeling van nieuwe modellen en de levering van de nieuwe collecties vertraging oploopt. We houden echter de moed erin en vertrouwen erop dat Effio deze crisis overleefd. We zullen naar stand van zaken blijven handelen en proberen mooie sokken te blijven leveren aan onze winkeliers en fans. Nu in de Coronacrisis en straks na de crisis.

De Effio zomercollectie is nog volop verkrijgbaar

Veertien dagen weg
Nederland is veranderd
De vogels zingen

Het Effio team