DE ‘BIO PHILOSOPHY’ - BIOLOGISCHE KATOENEN

De Bio Philosophy gaat over meer dan alleen het gebruik van biologische katoenen. Het is een compleet project van natuurlijke garen naar ethische & milieuvriendelijke mode. De biologische katoen is geboren uit non-GMO zaden, is (op)gegroeid zonder pesticiden en met het gebruik van natuurlijke meststoffen. Het verven van de rauwe katoen garen vindt plaats in Italië, met de meest recente technieken en op een manier die een minimale impact heeft op het milieu. Het hele groei- en productieproces is gecontroleerd en gecertificeerd (GOTS) met extra oplettendheid op de ethische aspecten. Zo ontstaat een duurzaam product wat een bijdrage levert aan milieu en volksgezondheid: van zaad tot kledingstuk.

CONCREET..

Wat betekent dat concreet:

Biologisch katoen

Groeit met methodieken die oude en nieuwe kennis combineren om de impact te reduceren van de agrarische activiteiten op het milieu en de gezondheid van de boeren. Geen GMO zaden, geen pesticiden en wel natuurlijke meststoffen.

Sociale gelijkheid

Respect van het arbeiders-basis-recht door de gehele productieketen: faire salarissen en respectabele omgevingsfactoren.

Respect voor het milieu

Dankzij het gebruik van geoptimaliseerde verftechnieken en processen in Italie heeft het een minimale impact op het milieu (sterke reductie hoeveelheid water).

Geen schadelijke toxines

Er zijn met het kleurproces geen schadelijke toxines gebruikt die in het contact met de huid de gezondheid van mensen aantasten. Dit reduceert de kans op ziekten en allergieën.

Zachtheid en comfort

Bewustzijn van een beter product. Een bevordering van een duurzame leefomgeving.